Flightdeck Solutions Forum Index Flightdeck Solutions
The place to meet and talk with fellow builders
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

CHANGE B737 MODEL

 
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> Open Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MDPB



Joined: 02 Aug 2005
Posts: 18
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 5:16 am    Post subject: CHANGE B737 MODEL Reply with quote

I have nearly finished my Jetmax B737 and am thinking about the software model that comes with Sim-Avionics. Is it possible to change it from the 800 to the 700?

Sorry if this has already been asked, couldn't find an answer using the search function.
_________________
Mike B
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1036
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 9:43 am    Post subject: Reply with quote

Sorry, you must use the supplied B737.
_________________
Steve Cos
Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
MDPB



Joined: 02 Aug 2005
Posts: 18
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

So, it's this or go the PMDG route. Thanks.
_________________
Mike B
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1036
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

PMDG is not the same as the Networked Avionic Suites.

You need to run PMDG all on a a single PC, undock displays and learn how to connect switches and LED's to the SYS card. All this and hope your PC can handle all this.

Or for the sake of 2 Emergency Exits and a few thousand pounds of thrust you run the Sim-A 800 flight model that is tuned to the software.

I'd go for the Networked version of Avionics software.
_________________
Steve Cos
Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jackpilot
Site Admin


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 810
Location: Montreal

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 7:55 am    Post subject: Reply with quote

Choice is a no brainer with the JetMax :stick to SimA with the appropriate flightmodel or spend the next 6+months cursing and pulling your hair.

I used the 700 for years and switched to the 800 for the simple reason that mixing products is always a source of trouble.

IMHO
_________________
Jack
Full B737-800 DSTD/Sim-Avionics
ALL FDS & OEMs
Back to top
View user's profile Send private message
pcos
Site Admin


Joined: 03 Nov 2003
Posts: 2201

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 8:23 am    Post subject: Reply with quote

All about Tuning the Avionics. When things are as complex as what we are all trying to do you cannot take "Any" flight model and expect it to align to a package that was developed using a specific flight model/aircraft.
Pretend your airline just brought the -800 in my friend. It is a simulation after all!!!
Peter
_________________
____________________
Peter Cos
President
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> Open Discussion All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group