Flightdeck Solutions Forum Index Flightdeck Solutions
The place to meet and talk with fellow builders
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

No thrust on the 777 throttle (Resolved)

 
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rteejay



Joined: 02 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Thu Dec 14, 2017 4:50 pm    Post subject: No thrust on the 777 throttle (Resolved) Reply with quote

When forwarding the throttles the throttle indicator advances as seen on the EICAS but engine thrust is not responding, it only responds when thrust reverses are deployed momentarily.
Could anyone please help me with this issue.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Eckl 777



Joined: 11 Dec 2015
Posts: 134
Location: Belp | LSZB

PostPosted: Fri Dec 15, 2017 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Hello,

how did you setup the throttles?
Did you calibrate them in windows and then in FSUIPC?

if not, start over with calibration in windows controllers again and then set them up properly in FSUIPC as axis.

Greetings
_________________
Marco Eckl | JetMax 777 SKTQ
FDS 777 Jetmax Flying since 06MAY2016
Sim-Avionics V1.85
FDS-777-MX-MCP
FDS-777-MX-Overhead
FDS-777-PRO-MX Pedestal
ACE 777 Proline Yoke
https://facebook.com/B777SSTDHomecockpit/
http://www.b777homecockpit.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Rteejay



Joined: 02 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 4:39 am    Post subject: Reply with quote

Hi Marco


Thank you for your help I have done the calibration as you have indicated.
The engine revs up when moving the throttle only after the retro lever is moved and works fine but the minute I move the throttle back to idle it stops responding. Surprised
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1118
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 9:48 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

Make sure you calibrated the TQ in Windows Game Controller and click Apply.

Make sure you are using the latest aircraft, you did the 3 Autopilot Recalls in the Sim-A server.

If the offsets are being written correctly, then check the IDLE point in the Throttle calibration.
Move it fwd a hair, then press SET.

The Idle position in FSUIPC may be on the edge of Reverse.
_________________
Steve Cos
Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Rteejay



Joined: 02 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Sat Dec 16, 2017 11:19 am    Post subject: Reply with quote

Hi Steve

Thanks for the tips I will check and post results. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Rteejay



Joined: 02 Oct 2017
Posts: 9

PostPosted: Wed Jan 03, 2018 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Hi Peter
Thanks for your help I have resolved the problem with doing the 3 autopilot recalls in the Sim-A server. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS Support All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group