Can't see system board (Resolved)

A forum for open discussions. Feel free to discuss any and all elements of Flightdeck Building. NB: This section is for individual builders to openly discuss issues that may or may not pertain to FDS. Organizations/Political Groups or Commercial Entities Will require approval prior to posting. Prior Approval From FDS required prior to posting items for sale. No Exceptions.

Moderators: Curtis, Jetcos

Post Reply
jemac3
Posts: 51
Joined: Wed Jun 01, 2016 10:49 am
Location: Arizona

Can't see system board (Resolved)

Post by jemac3 »

Afternoon,
I have a JetMax that uses the FDS-Interface IT SYS3 board.
I started my Avionics PC and noticed the CDU was dead. Checked the power and all connections and no issues. I went to the system board and everything was red and said missing? I have no MCP etc. is the power supply ac or dc voltage and what are the acceptable tolerance? I hope its not the board. Any guidance would be appreciated.

Thanks,
Jimmy Mac

Jetcos
Posts: 1273
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:42 pm
Location: Newmarket,Ontario
Contact:

Post by Jetcos »

Check all USB connections (both ends) as all the devices plugged into the SYSBoard Controller should show up.
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)

jemac3
Posts: 51
Joined: Wed Jun 01, 2016 10:49 am
Location: Arizona

Post by jemac3 »

Hi Steve,
Yep checked all those. I have it going into the recommended d-link hub and all looks good. I check the 12 v power supply (on DC setting) and am getting .012

jemac3
Posts: 51
Joined: Wed Jun 01, 2016 10:49 am
Location: Arizona

Post by jemac3 »

Just tested the power supply again and it is 12 v so it is good.

So verified USB connections, Power supply. Is there any test I can do to check the board?

Thanks,
Jim

Jetcos
Posts: 1273
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:42 pm
Location: Newmarket,Ontario
Contact:

Post by Jetcos »

Hi Jim,

Go here:

Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers

Do you see any devices there? Possible the Drivers didn't load correctly when plugged in?

Only 3 places to check for devices.

SYSBoard Controller
Control Panel
Device Manager


Plug the card into a laptop and see if it loads the drivers and shows up there? Or the P3D PC?
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)

jemac3
Posts: 51
Joined: Wed Jun 01, 2016 10:49 am
Location: Arizona

Post by jemac3 »

Steve,
Didn't follow your 1st suggestion through (point to point) and replace the USB cable. Just replaced and now everything is back.


Thanks for you help

Jimmy Mac

Post Reply