Feedback & question about the Elite CDU

Dedicated to The Support of All Flightdeck Solutions, Ltd Products

Moderators: Curtis, Jetcos

Post Reply
mauriceb
Posts: 1051
Joined: Mon Aug 22, 2005 3:14 pm
Location: Gravenhurst, Ontario - Canada

Feedback & question about the Elite CDU

Post by mauriceb »

I just finished assembling the Elite CDU using the CDU-PSOne display holder from FDS. I followed the included instructions and managed the assembly without any major or even minor snags. The only part where I had some difficulty was in lining up the display text so that I could see the scratchpad area in the CDU screen. That was really a PM issue and my lack of experience with the TV Out connection on my ATI 9600 video card. So, basically, this was almost a no-brainer. The text on the Sony LCD display is certainly sharp enough for my liking and I am very happy overall with the results.

What I am wondering now is why some of you chose to do the VGA mod for the PSOne LCD as opposed to using the composite input. The only reason I can see for doing the VGA mod is if your video card does not have a TV out connection. Are there any other reasons why some of you chose that route? Just curious :?

Thanks,
Maurice

dnoize
Posts: 643
Joined: Wed Aug 04, 2004 3:19 pm
Location: Netherlands
Contact:

Post by dnoize »

the vga mod should give a sharper image. Although on some PSones that is true, in my case i see absolutely no difference between the modded one and the one using the TV-out.

Sony used different batches of screens for their PSone's. Some have have an instable image displaying still images (like the cdu screen) through the tv-in. In that case the VGA mod might help. If you hare happy with the picture i wouldnt go through all the trouble of modding it !

Stef
www.boeing737ng.com - the 737 simulator project

mauriceb
Posts: 1051
Joined: Mon Aug 22, 2005 3:14 pm
Location: Gravenhurst, Ontario - Canada

Post by mauriceb »

dnoize wrote:If you are happy with the picture i wouldnt go through all the trouble of modding it !
Stef
Hi Stef,
I wasn't really thinking on changing that now. I was just curious because I couldn't see a good reason for doing the VGA mod. Now that you've confirmed there was no significant difference in your experience at least, I'm glad I saved myself the trouble :D
Thanks,
Maurice

sbecker777
Posts: 76
Joined: Wed Jun 09, 2004 7:36 pm
Location: San Diego, USA

Post by sbecker777 »

I use the PSOne for my 777 with no VGA modding, after trying in vain to get the pins soldered correctly. When using an ATI Radeon 7000 card with TV out, the image is quite nice- I also have "bold" font enabled in the CDU prefs, and the image is very usable. My two cents: don't bother with the VGA mod.

Steve

Post Reply