Simbrief weather

This section of the Sim-A Forum is for support issues.
Only a few Clear Rules Here:
1. No Rants. Rants will be deleted and the poster contacted. All focus here is to assist in the spreading of information to better assist all Sim-A users. Most of the people helping are not paid employees.
2. Be Polite. We want all Sim-A users to experience the fantastic elements that make Sim-A what it is. Being able to communicate here will allow the info to be the focus.
3. Time. We do not have someone on the Forum 24/7 so please allow members to jump in to help when needed.
4. Most important. This is not a "Issue" forum. If you feel there is an issue then please email support@sim-Avionics.com and Mark will review that. This is a commercial product and erroneous reports do harm.

Moderators: Jetcos, MarkHastings

Post Reply
jackpilot
Site Admin
Posts: 1073
Joined: Sun Apr 25, 2004 9:19 am
Location: Montreal

Simbrief weather

Post by jackpilot »

Hi Guys
When downloading a Simbrief FP into the routes folder, is there a way , or something I miss, to get the Simbrief winds active in SimA ?

Jack
Jack
Full B737-800 DSTD/Sim-Avionics P3d4
ALL FDS & OEMs (+custom TQ)

Jetcos
Posts: 1276
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:42 pm
Location: Newmarket,Ontario
Contact:

Post by Jetcos »

Sim-Brief downloads the real weather information to the flightplan. You would need Active Sky to have the same in P3D.
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)

jackpilot
Site Admin
Posts: 1073
Joined: Sun Apr 25, 2004 9:19 am
Location: Montreal

Post by jackpilot »

Usual roadblock (for me at least) is it necessary in this case of using AS to have an internet connection active ?
:oops:
Jack
Full B737-800 DSTD/Sim-Avionics P3d4
ALL FDS & OEMs (+custom TQ)

Banananav
Posts: 99
Joined: Thu Oct 08, 2015 11:46 am
Location: 5nm West of RAF Cranwell

Post by Banananav »

Your only option if you can not connect to the internet is to use User Defined weather in P3d or Custom Weather in ASN and create the cloud/vis/wind/temp profile you want based on the sim-Brief forecast.
It wouldn’t be too tedious if you just put in a mid-level w/v to cover the climb and descent and the average cruise wind that S-B calculates and base the whole thing on a single “region� to cover the whole flight.
Rgds
Chris
Chris Finn

Jetmax 737-800 & TQ
MX MCP & EFIS
P3D 4.5 HotFix2
S-A 1.966
FSUIPC 5.155

Post Reply