Doors

This section of the Sim-A Forum is for support issues.
Only a few Clear Rules Here:
1. No Rants. Rants will be deleted and the poster contacted. All focus here is to assist in the spreading of information to better assist all Sim-A users. Most of the people helping are not paid employees.
2. Be Polite. We want all Sim-A users to experience the fantastic elements that make Sim-A what it is. Being able to communicate here will allow the info to be the focus.
3. Time. We do not have someone on the Forum 24/7 so please allow members to jump in to help when needed.
4. Most important. This is not a "Issue" forum. If you feel there is an issue then please email support@sim-Avionics.com and Mark will review that. This is a commercial product and erroneous reports do harm.

Moderators: Jetcos, MarkHastings

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Doors

Post by 09RKC »

Hey all!

I notice when using the CDU to open/close doors, though the OVH lights work correctly, the doors on the aircraft don't open/close. Conversely, using GSX they do open/close but the lights don't work :(. Multi Crew Experience won't work unless the doors work and naturally I'd like the lights too.

So I guess my question is are the CDU commands supposed to do the lights only, or (hopefully) the doors as well?

And if anyone's gotten the OVH lights to work with GSX I'd appreciate your feedback.

Tkx!!
Doug

Michael_B767_ATP
Posts: 490
Joined: Sun Mar 22, 2015 5:17 pm

Post by Michael_B767_ATP »

Hi Doug,

Spoke to Steve about this a couple weeks ago (Shift+E+1 - Shift+E+2 - Shift+E+3), he passed the message on to Mark.

Would be nice to see this implemented in the future.

Mike

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

I agree, that would be awesome. Maybe he'll surprise us :D .

I'm using W+1 - W-2 p W-3. Don't remember why, it's either a MCE or GSX thing.

Tkx for the reply Mike!

Doug

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

I want to begin using SIM-A's door auto routine, something I should've done in the beginning. I saw in the documentation the required triggers to open the doors. What's the trigger to close them? I ask this because though, opening of the doors seems to work, closing does not.

The bottom lines on the CDU are a bit confusing... the left side says "Door Logic - Open Seq". I don't see anything happen or change on the left side when pressing it except the RIGHT side changes from Auto to Manual. I'm sure the problem's between the wall behind me and my keyboard. The moral of the story is, how is the fully auto routine set up and what're the triggers to close all doors.

Tkx!!
Doug

kand
Posts: 211
Joined: Wed Feb 03, 2016 3:48 pm
Location: Buckinghamshire, UK

Post by kand »

Turning the beacon on activates the auto close

Jetcos
Posts: 1266
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:42 pm
Location: Newmarket,Ontario
Contact:

Post by Jetcos »

If you select the Door Logic in the Sim-A Server Control Panel.
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

Which machine Steve? Both my SIM-A cmptrs? Nowhere to change anything in Station-06 (FSX Server).

Kand - tkx!! That helps.

Doug

Jetcos
Posts: 1266
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:42 pm
Location: Newmarket,Ontario
Contact:

Post by Jetcos »

On the Sim-A Server in the Control Panel tab.

I don't remember where your Sim-A Server is running. You only have 1 Sim-A Server running. Sorry.
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

I 'checked' the two boxes in the Control Panel so that's done. With the CDU set to Auto I seem to be able to open the doors by toggling the Parking Brake. One oddity though... The FWD Entrance door opens, then it closes and opens, then it closes and opens a final time. ???

I'll be darned if I can get the doors to close though. I tried the beacon. I tried every light I have. I tried toggling the brake again and a few other things. Can't get the doors to close.

I don't care how FSX (using W) or SIM-A wants me to do this, I'll do it but finding what consistently works this go-around is giving me more trouble than...

Tkx for all help!
Doug

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

Doing better. The airplane didn't Save after the changes. I save in more than one spot this time.

Parking Brake = doors open
Anti-Collision = doors close

The only goofy thing I see now is the opening/closing, over and over of the LEFT-FWD door 3 times or so after either/both triggers. I've no idea.

Doug

kand
Posts: 211
Joined: Wed Feb 03, 2016 3:48 pm
Location: Buckinghamshire, UK

Post by kand »

they dont all close immediately, there is a simulated delay with i think the last to close being the main cargo (777)

maybe the 3rd party software is conflicting with what simA is trying to achieve with the model

MichaelYSSY
Posts: 719
Joined: Tue Jan 06, 2015 11:04 pm
Location: Sydney - Australia

Post by MichaelYSSY »

Doug
I use Beacon switch to open and close the doors.
I don't use any 3rd party software for doors.

P3D with latest FSUIPC

In Sim A Server

Enable Auto Door Logic - NOT SELECTED
Control Doors via Beacon - SELECTED

I don't use Doors Auto or Doors Manual, just the Beacon Switch

When I first start up Cold and Dark I have to cycle Beacon switch and turn it OFF and all doors open up in Sim A and on aircraft you can only see the main left cabin door open up (not sure if cargo door opens but I get two notifications in P3D of doors opening and sound of doors opening)

Before push I turn Beacon ON and doors close with sound confirmation.
After landing and at the Gate, I turn Beacon OFF and door cycle open again.
Works every time.

Anyhow that's what I use, hope it's of some help.

Sorry Beacon is ANTI COLLISION switch

Cheers
Michael

Jean Louis
Posts: 136
Joined: Mon Jan 12, 2015 12:39 pm
Location: France

Post by Jean Louis »

very interesting thank you michael
JL

ddoyle
Posts: 42
Joined: Sat Jul 18, 2015 7:01 am
Location: Palmerston Australia

Post by ddoyle »

Hi Doug

I use gsx without any issues with Sim Avionics. I will find my GSX.cfg file and send it too you.
Kind Regards

Damian Doyle
Flight Sim Enthusiast and 737 STKQ owner.
Palmerston, NT Australia

FS PC; i5-4460 @ 3.2 Ghz, 8GB G.Skill RAM, GTX 680 4GB, 2TB HDD ( Adding 250 GB SSD)
P3D V3.4

09RKC
Posts: 103
Joined: Mon Dec 16, 2013 3:58 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Post by 09RKC »

Michael - Yet another detailed, concise reply from you, thank you! Can't wait to try it out. You say to uncheck "Enable Auto Door Logic", interesting.

Jean - Isn't this forum great, we never know who's going to get something from others. Never know who's watching and will benefit.

Damian - For doors, GSX requires us to use their window, correct? I don't recall doors being an option, just de-boarding & boarding. Is this what you're speaking of?

And again, I need to find out why the FWD door cycles open/close 3 times. For testing I assigned the letter W to the doors in FSX and tried that simply using the keyboard. Same results, open/close - open/close. This by no means is a critical issue. I just picture the Jetway Agent's bi-polar (like me) :lol:

Doug

Post Reply